друкувати


Прикарпаття: Хто відповість за бездіяльних комунальників?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 03:45:35
338 тисяч гривень мають повернути мешканцям Прикарпаття житлово-комунальні господарства за неналежне виконання послуг або завищення тарифів. Таке рішення обласної державної житлово-комунальної інспекція, працівники якої провели ряд перевірок на Івано-Франківщині.

За словами керівника інспекції Петра Іванишина, вдалося виявити 85 порушень. Це й відкритий доступ до електричних щитів, неналежне утримання вентиляційних каналів, розгерметизовані вводи інженерних комунікацій. 36 порушень вже усунуто. Найбільше недоліків виявлено в обласному центрі. За цими фактами справу подано до прокуратури. Але тут виникає проблема, адже наразі житлово-комунальні організації бідні, тому повернути людям кошти буде проблематично. "Ймовірно, - вважає пан Іванишин, - потрібно буде не штрафувати комунальні підприємства, а примусити їхніх працівників безкоштовно усунути прогалини в роботі."

Ще кілька тижнів інспекція контролюватиме газові установки, неправильна експлуатація яких може призвести до нещастя. І такі прикрі випадки ми, на жаль, маємо з року в рік.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі