друкувати


"Вільний голос": Нам уже — 19!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 03:32:17
Завдяки нашим передплатникам, читачам, друзям, прихильникам щороку наш день народження газети — особливий. Ось і минулої п’ятниці, коли нам виповнилося 19, ми почувалися, наче ювіляри.

З самісінького ранку наш головний редактор Ольга Гаврилюк приймала вітання по телефону, а першим, хто прийшов особисто нас повіншувати, був депутат районної ради Ярослав Сорич. Бадьорий, усміхнений, у яскравій вишиванці — він сам і виглядав, і почувався іменинником, адже газета "Вільний голос", як сказав пан Ярослав, віддавна для нього — надійний друг.

Веселий, оптимістичний настрій, який подарував нам пан Сорич, підтримали наступні гості. А серед них — безпосередній наш куратор, заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків. У привітальному слові він від імені керівників району (які перебували в області на колегії ОДА та сесії облради) наголосив на вагомості нашого друкованого видання, дав високу оцінку професійності журналістів "Вільного голосу".

Не забули того дня привітати нас і ті, з ким, без перебільшення, ми спільно творимо газету — це освітяни та працівники культури Коломийщини. Начальник райво Іван Терлецький підтвердив, що саме в освітянській когорті найбільше передплатників нашої газети, яка завжди активно відгукується на всі події з освітянського життя, і висловив сподівання, що тематична шкільна сторінка "Ластівка" виходитиме якомога частіше.

Так само гарні зичення ми почули від працівників культури, які озвучив провідний спеціаліст відділу культури і туризму Микола Кавацюк.

Як завжди, щирими на вітання були наші давні друзі — заступник начальника Коломийської оДПІ Наталія Максим’юк, сільський голова Нижнього Вербіжа Марія Карпенюк, голова Коломийської організації політв’язнів і репресованих, наш колега Дмитро Гриньків, який веде у нашій газеті "Літературну толоку". Голова Коломийської "Просвіти", директор міськрайцентру зайнятості Василь Глаголюк обдарував наш колектив збіркою компакт-дисків автентичної музики та просвітянською літературою. А ось Вікторія Плахта, секретар міськрайонної організації Національної спілки журналістів, яка упродовж багатьох років очолювала нашу газету, тепер уже як відповідальний секретар обласної спілки НСЖУ виконала дві почесні місії: вручила нашому колективу Почесну грамоту обласної спілки НСЖУ, а відтак і квитки членів НСЖУ нещодавно прийнятим у спілку — Лідії Безпаловій та Юрієві Білейчуку. Був нашим гостем і директор ФОСК "Прикарпаття" Василь Буджак, який регулярно готує для "Вільного голосу" сторінку "Коломийщина спортивна". Привітав, кваплячись у справах до області, депутат районної ради Михайло Підлетейчук.

Здавалося б, під обід емоції мали дещо вщухнути. Та завдяки наступним нашим гостям вони розгорілися ще дужче. Щойно з Києва, з поїзда нас прийшли повіншувати вихованці Гвіздецької школи мистецтв "Василеві посланці", разом з викладачами та директором школи, депутатом районної ради Ігорем Довганюком. У Києві вони мали гарну культурно-відпочинкову програму — і столицю подивилися, і навіть міністрові культури заколядували. А нас своїм виступом зворушили до сліз.

Поки в гостях у нас були депутати обласної ради, керівник ТзОВ "Прут-Генетик" Петро Книшук, заступник голови райдержадміністрації Богдан Болюк, тележурналіст Василь Нагірний, ми досхочу наспівалися колядок, а дружня, весела атмосфера збереглася до пізнього вечора. Наші серця переповнювали гордість, радість, задоволення, позитивна енергетика. Щиро дякуємо всім гостям і спонсорам, зокрема, підприємцю Костянтинові Ласійчуку з Нижнього Вербіжа.

Джерело: "Вільний голос"
Статті по темі: Вітаємо "Вільний голос" з 19-ою річницею
Обговорити на форумі