друкувати


Президентський прапор прикарпатським пілотам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 02:35:31
За дорученням Президента України заступник Глави його Секретаріату, Уповноважений Президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України Петро Шатковський вручив 114-ій івано-франківській бригаді тактичної авіації бойовий прапор та грамоту Віктора Ющенка.

Прийняв високі відзнаки тимчасово виконуючий обов’язки командира 114-ї бригади тактичної авіації підполковник Сергій Голубців, який зазначив, що військові авіатори будуть гідно виконувати всі поставлені державою завдання. "Історія нашої військової символіки сягає своїм корінням у давнє минуле, вона тісно пов’язана з історією національного державотворення, – сказав пан Шатковський. – А сама церемонія вручення бойового прапора знаменує собою неперервну тисячолітню спадковість української військової доблесті. Кожен, хто пройшов на Прикарпатті під цим прапором, хто в майбутньому стоятиме під ним, пишатиметься належністю до захисників повітряного простору нашої держави".

До речі, 17 тисяч гривень, необхідних для виготовлення бойового прапора, надав керівник івано-франківської Фундації Короля Юрія Павло Андрусяк. "Коли виникло питання, що наша Івано-Франківська авіаційна частина не має свого прапора, то ми вирішили посприяти, – розповідає доброчинець. – Мені дуже хочеться, щоб військові прийняли цей прапор не просто як подарунок якоїсь однієї фізичної особи, а скоріше – як дар від усієї громади міста". Завершилась церемонія вручення урочистим маршем всього особового складу 114-ї бригади тактичної авіації.



Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі