друкувати


Військовослужбовці скористалися своїм конституційним правом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 01:27:06
У неділю, 17 січня 2010 року, у виборах Президента України взяли участь військовослужбовці Львівського гарнізону. Зокрема, на одній з виборчих дільниць міста, своїм конституційним правом скористалися близько 100 строковиків 79 окремого батальйону управління Західного оперативного командування.

За словами заступника командира частини з виховної роботи майора Дмитра Коблюка, командуванням батальйону було зроблено усе необхідне для того, щоби особовий склад військової частини зміг у цей день безперешкодно долучитися до елективного процесу.

– Оскільки завдання, що покладені на нашу військову частину, передбачають щоденне залучення наших військовослужбовців до охорони об’єктів штабу Західного ОК, а також виконання транспортних перевезень, несення служби у добових нарядах, ми заздалегідь скорегували графіки несення чергувань військовослужбовцями строкової служби. Відтак, кожен з солдатів та молодших командирів отримав звільнення на чотири години для відвідання виборчої дільниці. Проте, ми не надто відхилились від розпорядку вихідного дня. А вільні від виконання службових обов’язків офіцери, прапорщики та контрактники у цей день голосували на дільницях за місцем реєстрації – повідомив він.

Офіцер також розповів, що військовослужбовці-строковики батальйону отримували звільнення упродовж дня трьома групами, щоби не здійснювати додаткового навантаження на закріпленій виборчій дільниці. Не було проблем й зі сприсками виборців – усі строковики знайшли там своє прізвище, адже уточнення такої інформації здійснювалось офіцерами батальйону щоквартально. Останні корективи та уточнення у списку було внесено буквально за тиждень до всенародного волевиявлення.

Військовослужбовців також завчасно поінформували щодо кандидатів на посаду Президента України та юридичних аспектів виборів. У батальйоні було обладнано інформаційний куток, де кожен бажаючий міг ознайомитись із виборчою програмою кожного кандидата. Проводились заняття із вивчення Законів України, які регламентують виборчі права громадян.

За словами цивільних мешканців та членів дільничної комісії, військовослужбовці – зразкові виборці. Незважаючи на відсутність командування, вони продемонстрували високу культуру поведінки на дільниці.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі