друкувати


Хоч і хочеться рибку з’їсти - на лід небезпечно сісти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-18 11:03:34
На івано-франківському міському озері у ці дні можна побачити чимало людей, які, незважаючи на холод, хочуть спіймати рибу. За даними Головного управління МНС в області, саме такі аматори та й навіть досвідчені любителі зимової риболовлі, найбільше ризикують опинитися у небезпечній ситуації.

Бувалі у бувальцях рибалки радять новачкам скористатися їхніми порадами, та не йти без належної підготовки на міське озера. Для цього, принаймні, потрібно знати товщину льоду. І, якщо, не доведи, Господи, хтось провалиться під лід, треба розраховувати наразі тільки на власні сили. Щоправда, за словами Миколи Галька, начальника обласної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах на івано-франківському міському озері є кому допомогти, коли хтось із необачних провалиться під лід. До речі, щодоби тут заступають на чергування шестеро рятувальників.

Окрім того, з гучномовця по кілька раз на добу лунають попередження про небезпеку зимової риболовлі. Та, схоже, любителів поласувати смакотою з ополонки це не зупиняє. На щастя, на Прикарпатті не зафіксовано цього річ жодного нещасного випадку при зимовій риболовлі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі