друкувати


"День тиші" в Україні: виборчу кампанію завершено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-16 10:19:38
Опівночі 15 січня в Україні офіційно завершилася виборча агітація за кандидатів у президенти. Голосування відбудеться 17 січня. Якщо жоден з кандидатів не набере 50% голосів, 7 лютого відбудеться другий тур виборів.

У п'ятницю ввечері претенденти на посаду глави держави на різних телеканалах звернулися із заключними словами до виборців, намагаючись переконати тих, хто ще не визначився.

Віктор Ющенко закликав зробити вибір на користь демократичних цінностей і свободи.

Юлія Тимошенко застерегла, що перемога Віктора Януковича може привести Україну до міжнародної ізоляції і втрати незалежності.

Віктор Янукович закликав прийти на вибори заради своїх дітей і "прибрати зі шляху надії на краще нинішню збанкрутілу владу".

Арсеній Яценюк заявив, що саме він є кандидатом, який уособлює майбутнє і, що лише він зможе виграти у другому турі у Віктора Януковича.

Володимир Литвин застеріг виборчі комісії від фальшування виборів.

Сергій Тігіпко заявив, що у разі, як він не виграє вибори, він не має наміру вести переговори про посаду голови уряду із жодним із майбутніх президентів.

Тепер українцям належить обрати одного з-поміж 18 претендентів на президентське крісло. Виборчі дільниці відкриються о 08:00 17 січня і закриються о 20:00. Лише після закриття можливо оголошення результатів екзит-полів, які збираються проводити в день голосування кілька соціологічних служб.

ЦВК повинна встановити результати голосування в день виборів і скласти відповідний протокол до 27 січня 2010 року включно, після чого офіційно оприлюднити їх, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі