друкувати


Комітет виборців: масовий підкуп на виборах почнеться в другому турі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-15 05:15:59
Комітет виборців України виключає можливість масового підкупу виборців у першому турі голосування і вважає, що основний підкуп буде перенесено на другий тур. Про це заявив глава правління комітету Олександр Черненко.

"З багатьох регіонів ми отримали інформацію, що десь або планують роздавати, чи вже хтось роздає певні суми. Вся ця інформація потребує ретельної перевірки, особливо ті сайти в інтернеті, які наробили багато галасу", - сказав він, пояснивши, що перевіркою цих фактів перш за все повинні займатися правоохоронні органи.

У той же час, Черненко висловив переконання, що купувати голоси виборців будуть у другому турі. "Ми думаємо, що якщо і будуть купуватися голоси, то в першому турі це не буде масово, це не буде системно, що не виключає активного застосування цих технологій у другому турі, коли вже буде останній бій", - також наголосив він.

"Щодо всіх цих порушень і технологій, ми не очікуємо їх масового застосування саме 17 січня. Скоріше, це будуть пілотні проекти, обкатування технологій порушень десь точечно в певних регіонах, щоб подивитися, що працює, що не працює і як працює, щоб вже масово це застосувати у другому турі", - додав керівник КВУ.

Нагадаємо, на думку експертів, підкуп виборців не буде ефективною технологією, адже більше половини підкуплених виборців усе одно проголосують на власний розсуд.

Разом із тим, відомо, що середня ціна голосу виборця цього року становитиме 300 гривень, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі