друкувати


Прикарпаття: 1,5 тисячі засуджених виберуть президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 04:47:31
В Івано-Франківській області в голосуванні на президентських виборах 17 січня 2010 року візьмуть участь близько 1,5 тис. засуджених, - повідомив начальник територіального управління Держдепартаменту з питань виконання покарань в Івано-Франківській області Ігор Івашко.

"Загальна кількість виборців, які, передбачається, візьмуть участь у голосуванні, складає приблизно 1500 чоловік", - сказав він під час "круглого столу" "Івано-Франківщина напередодні президентських виборів" у середу.

Івашко повідомив, що на території Івано-Франківської області засуджених утримують у Коломийській виправній колонії і Долинському виправному центрі, в Івано-Франківському слідчому ізоляторі перебувають особи, яких узято під варту.

У кожній з цих установ, зазначив Івашко, створені виборчі дільниці, на яких повністю укомплектовані виборчі комісії.

"Наше головне завдання - забезпечити безпеку і порядок під час процесу голосування", - підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Однією з проблем під час підготовки виборчого процесу в цих установах, зазначив Івашко, є списки засуджених.

Він пояснив, що Держдепартамент з питань виконання покарань обмежив міграцію засуджених з однієї установи в іншу, але в слідчі ізолятори люди, можливо, поступатимуть до останнього дня перед виборами.

За даними Івашка, з цих трьох установ лише в Коломийській виправній колонії побували представники одного з кандидатів у президенти і зустрічалися із засудженими, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі