друкувати


Україна: Почали заарештовувати за порнофільми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 03:36:24
Працівники міліції затримали 28-річного харків’янина, у якого вилучили DVD-диск з фільмом порнографічного характеру. bПро це повідомили в ЦГЗ ГУМВС України в Харківській області. За інформацією правоохоронців, чоловік придбав диск у 22-річного чоловіка на одному з міських ринків.

Слідчий відділ порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Нагадаємо, президент Віктор Ющенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального Кодексу України", яким встановлюється кримінальна відповідальність за зберігання порнографії.

Як відомо, згідно з новим законом, ввезення і виготовлення в Україні предметів порнографічного характеру з метою збуту або поширення, а також зберігання, перевезення або інше переміщення з тією самою метою або їх збут або примус до участі в їх створенні - караються штрафом від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Альтернативним запобіжним заходом може стати арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з конфіскацією порнографічних предметів і засобів їх виготовлення і поширення.

Ті ж дії, скоєні відносно кіно- і відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім або поширення серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, караються штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних податками мінімумів доходів громадян. Дані дії можуть також спричинити обмеження свободи на строк до 5 років, або позбавлення волі на той же термін, з конфіскацією порнографічної кіно- і відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрації, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі