друкувати


РПЦ порадила майбутньому президенту України не лізти в чужі справи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 03:27:56
У Російській православній церкві напередодні майбутніх виборів в Україні сформулювали побажання майбутньому главі держави. Їх озвучив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, архієпископ Волоколамський Іларіон.

"Найвірніше, що можна побажати майбутньому президентові України, хто б він не був, він або вона, не втручатися в церковну ситуацію і не підтримувати ту або іншу сторону конфлікту", - сказав архієпископ Іларіон.

"Помісна Церква, про яку говорить президент Віктор Ющенко, вже існує - це Українська православна церква Московського патріархату", - нагадав архієпископ слова Московського патріарха Кирила під час його літнього візиту в Україну.

Також він повідомив, що візит патріарха послужив каталізатором позитивних зрушень - зокрема, за його словами, окремі розкольницькі приходи повертаються в лоно російської канонічної церкви.

На думку архієпископа, головним завданням РПЦ є "зміцнення канонічного православ'я в Україні". "Абсолютна більшість людей, що проживають в Україні, - православні віруючі, які розуміють різницю між церквою і політикою", - наголосив він.

Крім того, архієпископ Іларіон повідомив, що предстоятель Російської церкви патріарх Кирило влітку відвідає Україну. "Ймовірно, наприкінці липня", - уточнив він, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі