друкувати


"Коляда на Майзлях": За світлом Вифлеємської зорі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 11:04:12
10 січня в обласному центрі у церкві Царя Христа, що при монастирі отців василіян, розпочався перший різдвяний фестиваль "Коляда на Майзлях". Свято проходитиме два тижні. Щодня, окрім надвечір’я Богоявлення, 18 січня, після Богослужіння, о 18 годині, у храмі колядуватимуть професійні хорові колективи, вертепи і колядницькі гурти, звучатиме також духовна музика у виконанні ансамблів.

На словами організаторів, ідею проведення вони взяли у львів’ян, де вже протягом 12 років у Домініканському соборі відбувається "Велика коляда", яка щороку збирає щораз більше учасників з усієї Західної України. Фестиваль поблагословив правлячий архієрей Івано-Франківської єпархії УГКЦ владика Володимир Війтишин. Привітали учасників свята начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, заступник начальника Василь Тимків.

Розпочали фестиваль господарі, тобто колективи, що діють при церкві Царя Христа, — хори "Кантемус" (художній керівник Ігор Дем’янець), "Осанна" (керівник Любов Терлецька) та "Надія" (керівник Михайло Гуйдаш).

Взяти участь у "Коляді на Майзлях" зголосилися загалом понад 50 різножанрових колективів з Івано-Франківська та області, зокрема дитячі хори: "Божі ангелята", котрий діє при монастирі оо.василіян, "Глорія" з села Липівки Тисменицького району, "істина" з Долини та Івано-Франківський муніципальний хор хлопчиків та юнаків.

Розповідає голова оргкомітету фесту диригент хору "Осанна" Любов Терлецька: "Починаючи з 2006 року ми їздимо до Львова на "Велику коляду" — неймовірно величну, духовно багату, незабутню подію. Мені захотілося, аби в нашому місті було щось схоже на це, бо ж традиції колядувати дуже давні і багаті в нашого народу. Я поділилася своїми думками з головою оргкомітету львівського фестивалю Іриною Мельник, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі