друкувати


Боротьба з грипом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-14 10:39:20
В Україні завершили клінічне дослідження російської вакцини проти пандемічного грипу. В Міністерстві охорони здоров’я заявляють, що за кілька днів цей препарат зареєструють. Тривають дослідження і вакцин канадського та французького виробництва. Та щоб не втрачати час даремно, МОЗ вже затвердив план вакцинації населення.

Спочатку щеплення зроблять медпрацівникам, потім вагітним та решті групам ризику.

Олександр Гриневич (директор Українського центру грипу): "Пандемічний грип у нас циркулює і люди хворіють пандемічним грипом. І зараз лабораторії, які працюють над діагностикою цього грипу, і вже є і в регіонах, і виділяється цей грип. І ми говоримо, що зараз цього грипу досить так достатньо в Україні. Більшість людей хворіють на пандемічний грип."

Тим часом аби запобігти поширенню грипу та ГРВІ під час голосування на президентських вборах, в Криму, де рівень захворюваності перевищив епідемічний поріг, ухвалили рішення про запровадження маскового режиму на виборчих дільницях. В Українському Центрі грипу не виключають, що таке рішення можуть ухвалити й в інших регіонах.

Олександр Гриневич (директор Українського центру грипу): "На сьогоднішній день в таких регіонах як Крим, Дніпропетровськ, Луганська область, Полтавська область, Сумська область захворюваність вище епідемічного порогу. В інших областях спостерігається захворюваність нижча епідемічного порогу."

Значного перевищення епідеміологічного порогу медики поки що не спостерігають у жодній з областей, а показники захворюваності і смертності від грипу та ГРВІ нині не відрізняються від попередніх років. З початку сезону захворіли близько 4 мільйонів українців, померли - майже 900, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі