друкувати


В Україні зупинили виготовлення закордонних паспортів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 04:27:22
В Україні станом на 13 січня зупинене виготовлення закордонних паспортів. Уряд шукає альтернативу концерну ЄДАПС, який є монополістом на цьому ринку. Глава МВС Юрій Луценко підтвердив, що закордонні паспорти в Україні тимчасово не виготовляють. Потім, можливо, їх будуть друкувати іноземні компанії.

Луценко зазначив, що зупинка виробництва відбулася через те, що з ЄДАПС не розрахувались за виготовлені у грудні паспорти. Він додав, що у МВС докладають зусиль, щоб позбавити компанію статусу монополіста на ринку виготовлення закордонних паспортів в Україні.

"Зараз ми будемо проводити пошуки інших підприємств, які мають технічні можливості виготовляти паспорти...щоб зруйнувати монополію, яка веде до серйозного подорожчання закордонних паспортів", - сказав Луценко.

Міністр зазначив, що сьогодні виготовляти ці документи в Україні вже зголосились декілька іноземних компаній, зокрема, з Німеччини, Ізраїлю та Італії.Нагадаємо, 4 січня консорціум ЄДАПС, виробник паспортів, водійських посвідчень та інших документів, заявив, що змушений зупинити роботу через те, що припинив отримувати кошти від уряду. Компанія звинуватила першого віце-прем'єра Олександра Турчинова у розкраданні державних коштів.

У Кабінеті міністрів заяву ЄДАПС про призупинення роботи назвали провокацією і шантажем уряду. Заступника міністра Кабінету міністрів Сергій Чеботарь запевнив, що виготовленням паспортів займається держпідприємство поліграфкомбінат "Україна", підпорядковане Мінфіну, "і тут немає жодних проблем", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі