друкувати


За дерев’яні сувеніри розплачувалися "липовими" гривнями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 03:50:29
До працівників косівської міліції днями звернулися дві місцевих мешканки, котрі виявилися потерпілими від дій одних і тих же зловмисників. Обидві молодиці принесли у райвідділ внутрішніх справ фальшиві банкноти, якими за їх крам розрахувалися невідомці.

Жіночки розповіли, що в середині листопада торгували дерев’яними сувенірами на місцевому ринку. Пригадують, що одного дня на світанку їм "поталанило", бо двоє молодих чоловіків, які приїхали автівкою, у кожної з них придбали виробів з дерева на кілька сотень гривень. Одна продала їм дерев’яний кухонний набір за півтисячі гривень, інша – чотири з половиною десятка різьблених бокалів, отримавши за них три 200-гривневих купюри. Лише згодом продавчині з’ясували, що потрапили в халепу, віддавши у сутінках сувеніри за фальшивки.

Як встановили правоохоронці в ході проведення оперативно-розшукових заходів, обидва "покупці" – мешканці сусідньої Коломийщини. Чоловіки віком 23 та 30 років й до цього не відзначалися законослухняністю. Молодший вже потрапляв у поле зору міліціонерів за адмінправопорушення, тим часом старший має "на рахунку" ув’язнення за згвалтування. Понад те, на момент затримання він перебував у розшуку за вчинений на території Коломийського району злочин, пов’язаний з заволодінням чужим майном шляхом шахрайства. Обидва коломияни наразі затримані, походження підроблених банкнот з’ясовується. Слід додати, що працівники міліції мають певні підстави підозрювати затриманих у вчиненні інших аналогічних злочинів.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі