друкувати


Українські вертолітники тренувалися у Ліберії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 03:30:21
У Ліберії, в районі міста Тубмамбург відбувся навчальний виліт групи бойового управління 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у цій країні з наведення вертольотів на наземні цілі.

Під час виконання завдання фахівці групи бойового управління загону провели розвідку місцевості, підготували майданчик для бойової роботи та визначили цілі. Далі у взаємодії з парою вертольотів Мі-24, які піднялися у повітря з місцевого аеродрому, українські офіцери на чолі з начальником командного пункту загону майором Володимиром Турянським виконали наведення на визначені наземні цілі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Таким чином, група бойового управління 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії лише протягом одного місяця здійснила три виїзди з навчального наведення вертольотів на наземні цілі, під час яких офіцери групи виконали майже 70 практичних наведень.

Варто додати, що протягом місця виконання миротворчих завдань у Ліберії українські військові 12-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону провели у африканському небі майже 295 годин, перевезли 1198 пасажирів та майже 40 тонн вантажу.

Обговорити на форумі