друкувати


Суд заборонив політичні мітинги на Майдані до кінця виборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 01:08:35
Окружний адміністративний суд Києва дозволив політичним силам проводити мітинги всюди, окрім Майдану Незалежності. Заборона діє з 9 січня по 5 лютого. Зазначимо, що за даними члена Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, а другий тур виборів президента, у разі потреби, пройде 7 лютого.

Партія регіонів планує мітинги на всіх центральних площах - Софійській, Михайлівській і Європейській - з 18 січня.

"Все покаже перший тур виборів президента України. Намети не готуємо, і валянки теж. Святкуватимемо перемогу нашого кандидата в першому турі виборів", - заявив керівник прес-служби київського відділення ПР Костянтин Трифоненко.

ВО "Свобода" також збиралася проводити масові акції на Майдані, тільки Окружний адміністративний суд це заборонив.

"У нас була програма акцій на підтримку свого кандидата з 11 по 15 січня і після 17 числа. Ми подали в КМДА заявку на проведення масових акцій на Майдані - для нас це принципове питання. Але вчора (12 січня - ред.) суд заборонив всім політичним організаціям проводити масові акції на центральній площі міста. І зараз, і після другого туру виборів" - розповів Андрій Мохник, глава київської міської організації ВО "Свобода".

У Київській організації БЮТ повідомили, що подали в КМДА тільки одну заявку. "Ми попереджали, що хочемо 5 лютого провести концерт "З Україною в серці". Рішення суду нам поки невідоме, але якщо заборона діє, то, звичайно, концерт відмінимо", - говорить прес-секретар київської організації БЮТ Лілія Мартиненко.

Раніше про можливість проведення "другого Майдану" заявляв лідер Партії регіонів, кандидат у президенти Віктор Янукович. Він повідомив, що готовий скликати людей на масові акції протесту в разі фальсифікації результатів президентських виборів.

Не виключили проведення "справжнього Майдану" і у Тимошенко. Голова виборчого штабу кандидата Юлії Тимошенко Олександр Турчинов не виключив, що в разі масових фальсифікацій громадяни вийдуть на "справжній Майдан", і не радить політичним опонентам гратися цими поняттями, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі