друкувати


СБУ відкрила телефон довіри на час виборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 12:54:55
Служба безпеки України відкрила телефон довіри для звернень громадян щодо забезпечення законності виборів президента України. В СБУ готові вислуховувати скарги громадян про порушення їх прав на виборах. Телефон довіри працює цілодобово за номером (044) 235-63-67.

Також СБУ відкрила телефони довіри в регіональних органах спецслужби.

Крім цього створено оперативні групи для надання правової оцінки отриманих СБУ у встановленому порядку повідомлень громадян про порушення виборчого законодавства.

СБУ має намір регулярно інформувати на своєму офіційному сайті про порушення законодавства з виборів президента, а також усунення цих порушень.

Крім того,міністерство юстиції створило 726 регіональних громадських приймалень для безкоштовного консультування громадян із юридичних питань, пов'язаних із виборами президента.

Зі слів міністра юстиції Миколи Оніщука, діяльність громадських приймалень у період виборчої кампанії буде спрямована на надання правової допомоги з питань виборчого законодавства і запобігання порушенням на виборах президента.

Адреси громадських приймалень у регіонах розміщені на сайті мін'юсту, їх також можна уточнити в управліннях юстиції в регіонах.

Крім громадських приймалень, в управліннях юстиції обладнано інформаційні стенди про вибори і методичні куточки з питань виборчого законодавства з юридичною літературою, довідковими матеріалами і коментарями до законів про вибори.

У цих куточках також розміщено систематизовані добірки текстів виступів керівників органів виконавчої влади з питань підготовки і проведення виборів.

У повідомленні також зазначається, що в більшості територіальних управлінь юстиції створені і діють телефонні "гарячі лінії", працюють виїзні консультативні пункти, які дають роз'яснення громадянам про їхні виборчі права, а також про правові механізми захисту їхніх прав.

Оніщук також повідомив, що громадяни можуть проконсультуватися з питань виборів у працівників органів юстиції, направлених для участі в роботі 885 громадських приймалень, створених при районних державних адміністраціях, центрах соціальних служб для молоді, виконавчих органах районних і міських рад.

Крім цього, громадяни з віддалених районів сільської місцевості можуть одержати таку консультацію в 2334 виїзних консультаційних пунктах для надання правової допомоги, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі