друкувати


США чекають пояснень від КНР з приводу Google

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-13 11:27:17
Сполучені Штати чекають від китайської влади пояснень у зв'язку із ситуацією навколо компанії Google, поштовий сервіс якої був атакований невідомими хакерами.

"Ми проінформовані компанією Google про її підозри, і це викликає у нас серйозне занепокоєння і питання. Ми чекаємо від китайського уряду пояснень", - говориться в письмовій заяві Хілларі Клінтон, поширеній прес-службою держдепартаменту США у вівторок увечері, повідомляє Взгляд.РУ.

За словами держсекретаря, право на особисту таємницю при роботі в кіберпросторі критично важливе в сучасному суспільстві. "Я буду на наступному тижні виступати з промовою про важливість свободи в Інтернеті в XXI столітті, і в нас буде докладний коментар з цього питання, якщо факти підтвердяться", - відзначила Клінтон.

Нагадаємо, компанія Google заявила про намір припинити роботу в Китаї після того, як невідомі хакери здійснили атаку на поштовий сервіс компанії, зламавши електронні поштові скриньки низки китайських правозахисників.

Згідно з інформацією компанії, "продумана і цільова атака" була проведена з Китаю. Інцидент може змусити Google закрити не тільки свій китайський сайт, але і всі офіси компанії, що працюють на території КНР.

Обговорити на форумі