друкувати


В радіології Івано-Франківського онкодиспансеру оновили обладнання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 03:31:29
Вчора в Івано-Франківську на території обласного онкодиспансеру відкрили новозбудоване приміщення радіологічного відділення для проведення променевої терапії.

За словами головного лікаря закладу Володимира Романчука, будівництво вартістю півтора мільйони гривень закінчилося наприкінці грудня. У самому приміщенні змонтували сучасне обладнання та закупили гаматерапевтичний апарат для опромінення "Кобальт 60-Ф". Таких апаратів на всю державу є тільки 15. Івано-Франківщина стала п’ятою областю в державі, де встановлено такі медичні новинки. "За допомогою цього апарата, - мовить Юрій Вівчаренко, завідувач радіологічного відділення лікарні можна направляти гама-проміння на пухлини які знаходять ззовні або всередині з високою точністю. Ми лікуватимемо пацієнтів за сучасними методиками". До цього часу в лікарні був застарілий апарат "Луч" 1969 року випуску.

Усього на обладнання для нового відділення було витрачено близько чотирьох мільйонів гривень. Все це за кошти з держбюджету виділені медзакладу в рамках державної програми "Онкологія". Окрім того, у лікарні є магнітнорезонансний томограф для діагностики онкозахворювань. За рік апарат може опромінювати кілька тисяч хворих. Прийом пацієнтів у відділенні розпочнеться вже з лютого.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі