друкувати


Ворохтянська база "Авангард": Трампліни депутатського спотикання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 03:14:51
Вчорашня сесія Івано-Франківської обласної ради відбулася за присутності майже половини депутатів. Інша половина ще, напевно, вирішила досвятковувати. Але навіть за відсутності багатьох прикарпатських обранців вдалося вирішити чимало питань. За деякі депутати просто голосували, навіть не заслуховуючи доповідачів. Усе було зрозуміло.

Проте каменем спотикання стала передача ворохтянських трамплінів та навчально-спортивної бази "Авангард" на баланс обласного управління спорту. За це рішення не голосувала фракція БЮТ. Чому вони так робили спочатку не пояснювали. Потім виступив голова фракції Юрій Романюк та повідомив, що білосердечні депутати хочуть самі переконатися, що трампліни були добровільно передані. Тільки після виїзду на місце та ретельного вивчення питання вони вирішать як голосуватимуть.

Таке рішення неабияк обурило інших депутатів. За словами Романа Вірастюка, начальника обласного управління спорту, на сьогодні тільки у прикарпатському селищі Ворохта є трампліни, де можуть тренуватися гірськолижники. Там підготовлено семеро учасників олімпійських ігор, четверо поїдуть на цьогорічні найбільші спортивні змагання світу. За інформацією, що прозвучала на сесії, наразі ворохтянська база в приватній власності. Уже реконструйовані приміщення бази, проте трампліни аварійні. "Але кому будуть потрібні ці готельні номери, навіть добре відремонтовані, коли туди не будуть приїжджати російські, українські, білоруські, словацькі спортсмени на збори", - сказав пан Вірастюк.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі
 друкувати