друкувати


В Коломиї здійснилася дитяча мрія про басейн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-12 02:28:06
Нема нічого кращого для дітвори, як похлюпатися у воді, позмагатись, хто швидше плаває, попірнати і пострибати "бомбочкою" в теплі обійми води. Але літо минає скоро, зима сковує природні водяні плеса, а люди закутуються в теплі шуби. Проблему зимового оздоровлення коломийських школярів нарешті вирішено: 18 грудня урочисто відкрито шкільний басейн у міській школі №6.

— Басейн у нашій школі діяв ще з 1991 року, — розказує директор Світлана Стадник. — За кілька років стало зрозуміло, що школа не має достатньо коштів на його утримання. Тож змушені були на якийсь час призупинити функціонування басейну, бо, крім усього, він уже потребував реконструкції.

Коли головою міста став Юрій Овчаренко, одним із ключових питань його господарської діяльності було якраз відновлення басейну в школі №6. Реконструкція тривала більш як два роки. Спочатку мали на меті вдосконалити систему очищення басейну і його опалення. Але в процесі роботи виникали нові питання, які теж треба було вирішувати. Таким чином, зроблено дуже багато.

— Більше 400 тисяч гривень з міського бюджету використано на відновлювальні роботи в нашому басейні, — каже Світлана Степанівна. — Ще 230 тисяч гривень місто виділило на ремонт даху над басейном, 40 тисяч на ці потреби надіслало з області. Добре потрудились і працівники школи: своїми силами відремонтували гімнастичний зал, підсобні приміщення басейну, медпункт, кімнати для тренерів, інвентаря, роздягальні. Усі необхідні для цього матеріали закупили батьки і спонсори.

Після відкриття басейн ще не функціонує на повну силу. Тут запущено очищувальну систему, яка має кілька днів попрацювати. Тим часом школярі проходять медогляд, без якого плавати в басейні заборонено, займаються з інструкторами. Очевидно, що для утримання басейну в належному стані будуть необхідні кошти. Вирішується питання формування платних груп для занять у басейні. Безперечно одне — це буде дитячий басейн, у якому зможуть оздоровлюватись школярі нашого міста.

Чудова водяна гладь, 13 метрів завдовжки, шість — завширшки. Дітвора вже чекає з нетерпінням, коли нарешті зможе насолодитись зимовим купанням. У школі планують ще до Нового року відкрити купальний сезон для своїх вихованців. А там і школярі з інших шкіл теж оцінять усі принади басейну, про який можна тільки мріяти...

Автор: Валентина БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі