друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА М.Палійчука зустрічався з молодими політологами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 09:48:21
Проблеми молоді Прикарпаття, її роль в сучасних політичних процесах та бачення і перспективи на майбутнє — такі основні теми прозвучали на зустрічі голови Івано-Франківської ОДА Миколи Палійчука з молодими політологами.

Хоч 2009-й в Україні Президент Віктор Ющенко оголосив роком молоді, однак, зазначив голова ОДА, "сьогодні бачимо тотальне невиконання указів Президента, яке триватиме до тих пір, поки ми не матимемо чітку вертикаль влади". Не оминув Микола Палійчук і теми виборів, коли кандидати тратять десятки мільйонів доларів на концерти та бір-борди, і перерахував для прикладу, що можна було б зробити корисного в області на 50 млн. доларів: "Ми б поміняли теплотраси, купили б сучасне обладнання, поміняли б усі вікна в дитсадках, школах, лікарнях і навіть би дозволили приліпити фотографію кандидата на кожне вікно".

М.Палійчук вважає, що молодь почне відігравати роль на виборах, коли матиме свого кандидата, який відстоюватиме її потреби. Зміна ситуації настане тільки тоді, коли вибори відбуватимуться на мажоритарній основі. Разом з тим голова ОДА також запевнив присутніх про готовність підтримати серед молоді об’єднавчі ініціативи, які слугуватимуть громаді.

В обговоренні порушених проблем молоді політологи свою увагу зосередили на критиці поточних моментів української політики і, схоже, не надто переймалися навіть недалеким майбутнім. Спроби окремих журналістів повернути політологів до більш продуктивної розмови залишилися не почутими.

Підсумовуючи годинну зустріч, зауважимо, що здоровий прагматизм молодого голови ОДА виглядав значно ефективніше на тлі очікувань молодих політологів такого собі політичного Санта Клауса з новими ідеями, торбою грошей і сприятливою кон’юнктурою.

Автор: Роман ІВАСІВ, "Галичина"
Обговорити на форумі