друкувати


Нова зала в Старому Лисці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 05:38:46
2010-й рік тільки розпочався, а літопис Тисменицького району вже поповнився знаковою подією. У селі Старий Лисець Тисменицького району урочисто відкрито найбільшу в районі концертну залу, розраховану на 320 місць.

Цієї події жителі села очікували понад десятиліття. Адже старе приміщення зали знаходилося в аварійному стані. Із приходом на посаду сільського голови Анатолія Лущака було визначено ряд пріоритетних завдань, серед яких і концертна зала. Проте реалії життя виявилися такими, що першочерговими стали питання безпеки та охорони здоров’я жителів села. На свято завітали почесні гості, депутати районної ради, спонсори та меценати, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Церемонію перетинання символічної стрічки здійснили Микола Нагорний, Петро Мицик та Анатолій Лущак. Різдвяними колядками та віншуваннями, народними піснями та танцями була сповнена концертна програма. Свою творчість дарували місцеві аматори сцени та колективи із Узина, Братківців, Угринева. Виходячи на сцену із своїми колективами, сільські голови цих сіл щиро раділи знаковій для старолисецької громади події, вітали зі святом свого колегу та бажали успіхів.

Зі словами подяки своїм попередникам, сільським головам Софії Ленич, Ярославу Феденьку та Ярославу Говзану, місцевим підприємцям і жителям села, що активно долучилися до будівництва, ремонтних робіт та облаштування зали звернувся у своєму виступі Анатолій Лущак. Він зазначив, що шлях до цієї події був тернистим, адже проблемних питань чимало і усі вони потребували вирішення. Так, спочатку відкрито підрозділ місцевої пожежної охорони, далі – оновлений фельдшерсько-акушерський пункт, спортивний майданчик зі штучним покриттям. Збудовано силами громади понад півкілометрову дамбу вздовж потічка Нивочинка, який впадає в Бистрицю Солотвинську. До 592-ої річниці першої писемної згадки про село видано "Хроніку старолисецького футболу. 1958-2008" Романа Дмитріва, книжку про Старий Лисець Галини Пташинської "Мальовниче село понад річкою", виходить місцева газета "Моє село Старий Лисець" та функціонує офіційний веб-сайт села. Не кожний керманич громади може гордитися такими успіхами.

По завершенні свого виступу Анатолій Лущак вручив близько 50 подяк людям, серед яких місцеві спонсори, керівники підприємств, будівельники та просто сільські ентузіасти, які і фінансово, і щоденною працею долучилися до цієї святкової події. Згодом пісенні вітання усім присутнім подарував заслужений артист України, підполковник Володимир Коваленко.

Обговорити на форумі