друкувати


Київ розрахувався з Москвою за газ з валютних резервів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 04:26:48
Україна розрахувалася з Росією за газ за грудень 2009 р. з валютних резервів, заявив сьогодні Президент країни Віктор Ющенко на зустрічі з громадськістю в Черкаській області. За його словами, це відбулося через те, що уряд Юлії Тимошенко направив частину виручки від реалізації газу на внутрішньому ринку на виплату пенсій.

"Такого не було в наший історії, щоб золоті запаси нам потрібно було витрачати на розрахунки за газ", - сказав В.Ющенко. "Це трагедія, бо на запасах ми ще можемо прожити півроку, і тоді можна оголошувати країну банкрутом", - додав він.

В.Ющенко також вважає, що ризик штрафів для України за недобір російського газу в 2009 р. зберігається. "За невибраний газ ми повинні заплатити з розрахунку на рік приблизно 8 млрд дол., а на поточний рік ця сума може скласти близько 10-11 млрд долл.", - сказав він. В.Ющенко нагадав також, що в 2009 р. транзит російського газу до Європи через Україну був на 25% менше плану. "Але штрафів за не використання потужності по транзиту Росія нам не платить", - сказав Президент , повідомляє РБК-Україна.

Обговорити на форумі