друкувати


"ЄС розчаровує Україну"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 03:30:59
Напередодні президентських виборів в Україні коментатор шведського щоденника "Svenska Dagbladet" негативно оцінює політику Європейського Союзу і ставлення Євроспільноти до України. Коментар має заголовок "Європейський Союз надалі розчаровує Україну".

На думку автора статті Рольфа Ґуставссона, багаторічного кореспондента газети в Брюсселі, польсько-шведська ініціатива "Східне Партнерство" була чудовою ідеєю, але з’явилася вона запізно. Ініціатива не стала для України сигналом, мовляв, є надія на членство у Європейському Союзі, повідомляє Польське радіо.

"Відсутність чіткої перспективи була і залишається найбільшою помилкою Євросоюзу і розчаруванням для українців", - вважає Ґуставссон. На його думку, українському президентові Віктору Ющенку важко зрозуміти, що євросоюзні лідери досі не мають чіткої, рішучої і однозначної позиції стосовно Росії та її починань у пострадянських країнах. "Опрацювати цю політику не допоможе вибір на голову євросоюзної дипломатії британської баронеси", - пише журналіст.

Рольф Ґуставссон застерігає: "Без продуманої спільної стратегії стосовно сусідів дії Європейського Союзу залишатимуться пустопорожніми жестами. А тимчасом паралельна пострадянська ворожа путинізація не обіцяє нічого доброго", - пише журналіст.

Обговорити на форумі