друкувати


ЦВК зареєструвала ще 581 міжнародного спостерігача

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 03:25:58
8 січня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Володимир Шаповал.

Комісія розглянула питання щодо зміни виборчих адрес виборців. До ЦВК надійшло 6 187 звернень районних державних адміністрацій і міських рад з усіх регіонів України, а також керівника відділу ведення та адміністрування Державного реєстру виборців у Міністерстві закордонних справ України щодо доручення органам ведення Державного реєстру виборців за попередньою виборчою адресою виборця внести до Державного реєстру виборців зміни щодо виборчої адреси виборця. Після відповідного обговорення Комісія прийнятою постановою доручила органам ведення Державного реєстру виборців за попередніми виборчими адресами виборців внести зміни до персональних даних 79 464 громадян у Державному реєстрі виборців щодо їхніх виборчих адрес, повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Центральної виборчої комісії.

Контролюватиме виконання цих рішень Служба розпорядника Державного реєстру виборців.

Таким чином, станом на 8 січня 2010 року Центральна виборча комісія спільно зі Службою розпорядника Державного реєстру виборців опрацювала понад 25 тисяч звернень керівників регіональних відділів ведення Реєстру. За результатами цієї роботи, з урахуванням опрацьованих цього дня подань, у Державному реєстрі виборців буде внесено зміни до персональних даних понад 538 тисяч виборців.

У зв’язку з виявленням випадків кратного включення виборця до Державного реєстру виборців Центральна виборча комісія доручила 736 органам ведення Держреєстру знищити 21 356 зайвих записів.

Комісія скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України О.В.Пабата у ТВО № 135, зареєструвавши натомість іншу довірену особу у цьому окрузі.

Крім того, зареєстровано довірених осіб цього кандидата у ТВО № 64, № 66 та № 67.

Центральна виборча комісія зареєструвала 2 офіційних спостерігачів від кандидата на пост Президента України Ю.В.Тимошенко у закордонному виборчому окрузі з виборів Президента України.

Після перерви в засіданні Комісія розглянула подання кандидатів на пост Президента України щодо відкликання членів окружних виборчих комісій та включення до їх складу замість вибулих нових кандидатур, які засвідчили заявами свою згоду на участь у роботі відповідних ОВК, заяви членів ОВК про складення повноважень, а також окремі рішення окружних виборчих комісій. Відтак Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій окремих територіальних виборчих округів, затвердженого постановою ЦВК від 27 листопада 2009 року № 381 "Про утворення окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів з виборів Президента України 17 січня 2010 року".

Розглянувши подання іноземних країн та міжнародних організацій, Центральна виборча комісія зареєструвала 3 офіційних спостерігачів від Республіки Білорусь, 4 офіційних спостерігачів від Естонської Республіки, 2 офіційних спостерігачів від Угорської Республіки, 8 офіційних спостерігачів від Міжпарламентської Асамблеї держав – учасниць Співдружності Незалежних Держав, 38 офіційних спостерігачів від міжнародної громадської організації сприяння розвитку виборчих технологій "За справедливі вибори", 526 офіційних спостерігачів від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) на виборах Президента України 17 січня 2010 року.

Комісія розглянула заяву В.Г.Іванової, що надійшла 3 січня 2010 року, у якій суб’єкт звернення просить ЦВК виконати вимоги п.7 ч. 3 та ч. 4 ст. 56 Закону України "Про вибори Президента України", щодо попередження кандидата на пост Президента України Ю.В.Тимошенко за порушення ч.2 ст. 6 Закону України "Про вибори Президента України", – наявність, на її думку, обману виборця в гаслі "Україна – це ти!".

Свої вимоги заявниця обґрунтовує тим, що "2 січня 2010 року зазначений кандидат проводила по телебаченню передвиборну агітацію і, застосовуючи обман, поширила недостовірну рекламну інформацію: "Україна – це ти!".

Центральна виборча комісія зазначила, що із заяви громадянки В.Г.Іванової та доданих до неї доказів не вбачається, що твердження кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. "Україна – це ти!" є обманом. Крім того, до заяви не додано жодних доказів порушення цим кандидатом вимог статті 6 Закону.

Відтак Комісія відмовила у задоволенні вимог, викладених у заяві В.Г.Іванової.

Обговорити на форумі