друкувати


Івано-Франківський виборчий округ профінансований повністю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-11 10:53:48
Член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що підготовка виборів Президента профінансована лише на 30 %. За його словами, станом на 12 годину 30 грудня із необхідних для фінансування підготовки виборів президента майже 192 мільйонів гривень провели платежі на суму трохи більше 58 мільйонів.

У період з 6 на 7 січня 2010 року такі богослужіння відбулися в усіх регіонах держави, в понад 13,6 тис. культових спорудах, в яких узяли участь майже 6 мільйонів громадян. Найчисельніші культові відправлення проходили у Львівській, Тернопільській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Із 225-ти окружних виборчих комісій у повному обсязі профінансовано зареєстровані зобов’язання лише 17-ти.

У територіальному виборчому окрузі № 84, який охоплює місто Івано-Франківськ із населеними пунктами міської ради, створено 104 дільничні виборчі комісії, з них 17 — спеціальні, які працюватимуть у закладах закритого типу. Із запланованих на 2009 рік витрат на організацію виборів, тут освоєно вже близько 90 % від загальної суми.

"Нас профінансували в повному об'ємі, — запевняє голова окружної виборчої комісії ТВО № 84 Марія Кравченко. — Ми отримали всі кошти, і все, що було заплановано проплатити, ми вже проплатили. Ми вже видаємо заробітну плату".

Матеріально-технічна база місцевих виборчих комісій цілком задовольняє їхніх працівників. Проте, відзначає пані Кравченко, ускладнюють роботу численні випадки відмови членів дільничних виборчих комісій брати участь в роботі.

"Ми створили дільничні виборчі комісії 16 грудня, і вже починаючи з 17-го і до сьогодні є подання на заміну багатьох членів дільничної виборчої комісії — і голів, і секретарів, і заступників", — говорить Марія Кравченко.

Голова окружної виборчої комісії припускає, що часті відмови пов'язані зі складністю роботи і відсутністю необхідної підготовки членів виборчих комісій. Для підвищення їхнього фахового рівня проводяться спеціальні тренінги за участю представників ОБСЄ, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі