друкувати


"Аватар" продовжує лідирувати за касовими зборами в США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-10 09:37:55
За 20 днів прокату в Північній Америці касові збори картини "Аватар" Джеймса Камерона досягли 429 млн доларів. Досі такого успіху змогли досягти лише шість стрічок у США і Канаді.

При цьому "Аватар" очолює список найкасовіших фільмів тут чотири тижні поспіль. Востаннє аналогічного результату добився в 2008 році фільм про Бетмена "Темний лицар", повідомили в неділю представники компанії-прокатника 20th Century Fox, повідомляє Взгляд.

20th Century Fox і медіакорпорація Руперта Мердока News Corp прогнозують, що касові збори від показу "Аватара" в кінотеатрах Північної Америки наблизяться або навіть подолають 533 млн доларів. Стільки зібрав тут "Темний лицар", що займає друге місце за даним показником. Недосяжним лідером кінопрокату залишається інше творіння Джеймса Камерона - "Титанік" (601 млн доларів).

У всьому світі збори від прокату "Аватара" в минулу середу досягли 1,14 млрд доларів. Блокбастер, знятий у тривимірному зображенні, піднявся за цим показником на друге місце, посунувши "Володаря перснів: Повернення короля" (1,12 млрд доларів). Пальму першості тримає все той же "Титанік" - 1,84 млрд доларів.

Пізніше в неділю 20th Century Fox поширить оновлені дані по зборах з урахуванням поточних вихідних.

Обговорити на форумі