друкувати


У Дубаї відкрили найбільший хмарочос в світі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 05:43:22
Правитель емірату Дубай, нинішній віце-президент і прем'єр-міністр ОАЕ шейх Мухаммед бен Рашед Аль Мактум, відкриваючи 828-метровий хмарочос, відомий в усьому світі під назвою "Бурдж Дубай" ("Дубайська вежа"), перейменував його, присвятивши будівлю президентові ОАЕ шейху Халіфа бен Заїд Аль Нахайяну.

"Відтепер і назавжди ця вежа буде носити ім'я "Халіфа" - "Бурдж Халіфа", - сказав він.

Церемонія відкриття приурочена до четвертої річниці з того моменту, як аль Мактум став правителем емірату Дубаї. Його називають головним натхненником "дубайського дива", місто розвивається найшвидше у світі.

Перейменування хмарочоса символізує єдність Об'єднаних Арабських Еміратів, що особливо проявилося у важкий період, коли економіка країни зазнала впливу світової фінансової-економічної кризи, вважає Теодор Карасик, директор відділу досліджень Інституту військового аналізу Близького Сходу і Перської затоки.

"Це дуже добрий сигнал, це означає, що Абу-Дабі та Дубаї працюють разом над виправленням ситуації, в якій опинилися емірати", - сказав Карасик.

Наприкінці листопада дубайський держфонд Dubai World попросив у кредиторів піврічне відстрочення виплат по боргу, що привело до паніки на світових біржах і мало не спровокувало другу хвилю кризи. Напруженість дещо спала після звістки про отримання урядом Дубаї допомоги від столичного емірату Абу-Дабі, правителем якого є президент ОАЕ, в розмірі 10 мільярдів доларів.

Зараз компанія веде переговори з інвесторами з реструктуризації заборгованості. За оцінками експертів S & P, холдинг Dubai World в наступні три роки повинен виплатити приблизно 50 мільярдів доларів, що складає близько 70% ВВП усього емірату Дубаї, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі