друкувати


ОАЕ починають виробництво автомобілів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 05:00:45
Перший в ОАЕ конвеєр з виробництва автомобілів буде запущений в еміраті Абу-Дабі в кінці першого кварталу 2010 року.

Як повідомила газета "Аль-Іттіхад", перший еміратської позашляховик зійде з конвеєра в середині поточного року.

Представник місцевої автобудівельної компанії "Аль-Анка" Набіль аш-Шамсі сказав газеті, що компанія буде виробляти щорічно на початковому етапі 100 позашляховиків і протягом п'яти років збільшить їх випуск у п'ять разів. За кордоном для еміратських автомобілів будуть придбати тільки двигуни і шасі, і вона на 75% буде складатися з компонентів місцевого виробництва.

Еміратські автомашини семи модифікацій будуть мати сталевий корпус і 8-циліндрові двигуни потужністю від 395 до 635 кінських сил. Їх вартість буде варіюватися від 11 тис. доларів у типовому виконанні до 800 тис. доларів на спецзамовлення, пише видання з посиланням на заяви керівників компанії.

Позашляховики компанії "Аль-Анка", призначені насамперед для використання в збройних силах і любителями мисливських розваг, вже пройшли 20-місячні випробування в Еміратах, Алжирі, ЮАР і США в умовах пустинної, гірської, заболоченої і засніженої місцевості, пише "Аль-Іттіхад ".

Радник компанії з питань інформації Джасем аш-Шамра сказав газеті, що "Аль-Анка" вже отримала замовлення на свою продукцію "на місцевому та регіональному ринках, а також з Росії", повідомляє Взгляд.

Обговорити на форумі