друкувати


Молитвами Президента

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-05 10:48:46
Віктор Ющенко відкрив церкву Святого Михаїла і передав Бучацькому храму Святої Покрови частину старовинного іконостасу роботи Пінзеля.

Перед приїздом на Тернопільщину глава держави взяв участь у святковій літургії з нагоди освячення храму Святого Архістратига Михаїла у селі Плав’є Сколівського району Львівської області. Храм збудовано за сприяння місцевого підприємця Михайла Ватаговича, який зробив чимало добрих справ для регіону.

Віктор Ющенко відзначив глибоку символічність початку року з такої події і нагадав про значну роль греко–католицької церкви у духовному розвитку нації та розбудові Української держави. Також Президент висловив упевненість, що незабаром Україна нарешті матиме єдину помісну церкву.

Візит глави держави у Тернопільську область розпочався з села Возилів Бучацького району, де Президент вручив символічний ключ від нової школи та документацію на обладнання у ній сучасного комп’ютерного класу. Після цього Віктор Ющенко відвідав унікальну церкву Святої Покрови в місті Бучач, широко відому внутрішнім оформленням, яке належить руці геніального майстра Іоанна Пінзеля. Тут Віктор Андрійович взяв участь у богослужінні та передав храмові дияконські ворота — частину старовинного іконостасу роботи Пінзеля, яка досі зберігалася у музейних фондах і стала справді безцінним різдвяним подарунком.

Безперечно, що відтепер у бучацькому храмі звучатимуть особливі молитви за Президента. До речі, в окремих районах Тернопільщини — наприклад, у Бережанському — в ці дні у церквах правляться молебні за здоров’я чинного глави держави та за те, щоб Господь послав йому сили духу, витривалості й наснаги задля розбудови України.

Автор: Світлана МИЧКО, "Україна молода"
Обговорити на форумі