друкувати


В.Анушкевичус: Громада міста не заспокоїться, поки Бандера не стане Героєм України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-01-02 11:50:30
Громада Івано-Франківська наполягає на присвоєнні провіднику ОУН Степану Бандері, день народження якого відзначається сьогодні, 1 січня, звання Герой України та на визнанні воїнів УПА на державному рівні.

"Громада міста Івано-Франківська не заспокоїться, поки провіднику ОУН Степану Бандері не присвоять звання Герой України. Не заспокоїться, поки не визнають ветеранів Української повстанської армії на державному рівні борцями за волю України. Також громада не заспокоїться, поки ми не зробимо другий Нюрнберзький процес над комуністичною ідеологією та комуністами, які принесли на нашу землю багато крові", - заявив міський голова Віктор Анушкевичус.

Однак, за словами мера, цього не можна досягти, поки в країні працює "антиукраїнський парламент".

на віче пам'яті Бандери в Івано-Франківську зазначив: "Ми маємо незалежну Україну, однак вона не українська". За його словами, "в даний час в Україні відбувається більша русифікація, ніж за більшовицької держави".

"Досі УПА не визнана на державному рівні. Що це за Україна? Це не наша Україна, за яку боролися вояки УПА та відсиджували в комуністичних таборах СРСР", - підкреслив Зеленчук.

Учасники віче пройшли урочистою ходою вулицями міста, хвилиною мовчання вшанували пам'ять Бандери та поклали квіти до пам'ятника Іванові Франкові і барельєфа лідерові ОУН. Після віча священики відслужили поминальну панахиду, після завершення якої учасники семінару мали змогу ознайомитися з новими експонатами і матеріалами про Бандеру в однойменному меморіальному комплексі на Європейській площі Івано-Франківська.

Нагадаємо, що тим часом біля пам'ятника Тарасу Шевченку в однойменному парку в центрі Києва розпочалася акція всеукраїнського об'єднання Свобода Степан Бандера - наш Герой, присвячена Дню народження лідера Організації Українських Націоналістів Степана Бандери та усім воїнам ОУН-УПА, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі