друкувати


"Безбар’єрне Прикарпаття"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-31 12:59:17
В області проводиться постійна робота щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями. Так, облдержадміністрацією розроблена обласна програма "Безбар’єрне Прикарпаття у 2008-2011 роках".

Також розроблені положення про обласний, районні та міські комітети доступності, до складу яких включено представників громадських організацій інвалідів та забезпечено їх повноцінну роботу. Про це йдеться в розпорядженні голови облдержадміністрації Миколи Палійчука, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Крім цього, проведена робота з обладнання безперешкодного доступу до органів виконавчої влади, а також закладів соціального захисту населення. Однак, в документі зазначається, що все ще недостатнім є виконання завдання щодо влаштування пандусів до будівель, де розташовані органи місцевого самоврядування, заклади культури, охорони здоров’я та освіти.

Вирішено продовжити роботу над виконанням обласної програми "Безбар’єрне Прикарпаття у 2008-2011 роках", районних та міських програм із забезпечення вільного доступу до будинків і приміщень органів місцевого самоврядування, а також закладів освіти, культури, охорони здоров’я та привести у відповідність до вимог державних будівельних норм усі наявні будівельні конструкції щодо вільного доступу інвалідів до об’єктів соціальної інфраструктури. При формуванні місцевих бюджетів на 2010 рік та на наступні роки будуть передбачатися необхідні кошти для фінансування вищезгаданих робіт.

Обговорити на форумі