друкувати


Вони обрали професію рятувальника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-31 11:29:20
Майже двотисячний колектив пожежно-рятувальної служби Івано-Франківщини днями поповнили випускники курсів первинної підготовки обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, котрі днями склали присягу на вірність народу України. Первинна підготовка пожежника-рятівника в Івано-Франківському обласному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності триває три місяці.

За цей час слухачі курсів опановують ази дисциплін, знання з яких знадобляться їм при виконанні службових обов’язків. Програма навчання доволі насичена. До неї входить десять спеціалізованих предметів: вивчення пожежної техніки, охорона праці, медична підготовка, спеціальна фізична підготовка, організація діяльності підрозділів оперативно-рятувальної служби. Розумове та фізичне навантаження у майбутніх рятувальників високе, однак з цим нічого не поробиш – професія така. Кожен із слухачів вибрав її свідомо. А щоб втілити свої мрії про пожежно-рятувальну службу у життя, майбутнім рятувальникам довелося добре попрацювати. Адже до складання екзаменів з відповідних дисциплін потрібно було поставитися з усією відповідальністю, щоб показати високі знання.

Нарешті іспити, результатами яких викладачі залишились задоволені, позаду... Настав урочистий момент - день прийняття Присяги. З цим пам’ятним в житті для кожного рятувальника днем зі словами привітання до молодого поповнення бійців МНС звернувся начальник Головного управління МНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Микола Джумаджук. Один за одним виходили майбутні рятувальники з шеренги для отримання сертифіката про здобуту кваліфікацію, а відмінники навчання були нагороджені ще й похвальними грамотами. Міцний потиск руки, декілька щирих підбадьорливих слів з уст начальника Головного управління – і кожен, повертаючись в ряди своїх колег, усвідомлював покладену на нього місію.

Урочистості з нагоди прийняття випускниками курсів первинної підготовки обласного навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Присяги на вірність народу України завершилися Божою Молитвою. Отець Володимир благословив рятувальників на добрі справи во ім’я безпеки життя і здоров’я наших громадян.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі