друкувати


Героїні без грошей?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-30 11:14:46
З майже 18 тисяч жінок, які з початку року отримали почесне звання "мати-героїня", лише 2 тисячі отримали винагороду у розмірі 7 тисяч гривень, яка супроводжує це звання. На Львівщині жінки, аби про свої зобов’язання держава не забула, раніше навіть перекривали рух транспорту на міжнародній автомобільній трасі на Румунію.

В області на обіцяну державою винагороду чекають 82 жінки. Щоб вони змогли отримати свої гроші, міський голова Львова навіть звернувся за допомогою до Президента та прем’єр-міністра.

У Міністерстві сім’ї, молоді та спорту запевняють - матері-героїні Львівщини одноразову допомогу отримають вже на початку наступного року.

Тетяна Кондратюк (заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту): "Затримка була тому, що указ вийшов, а коштів ще передбачено не було, зараз прийняті всі урядові рішення щодо цієї виплати, проблем на сьогодні формально немає, тільки затримка за коштами."

Юрій Павленко (міністр у справах сім'ї, молоді та спорту): "Хочу запевнити, що всі, кому це звання присвоєно, в найближчі місяці протягом 2010 року отримають ті кошти, які передбачені законодавством."

Загалом почесне звання "мати-героїня" сьогодні носить понад 23 тисячі українських жінок, повідомляє 24ТВ.

АОбговорити на форумі