друкувати


Прикарпаття: На засіданні говорили про увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-29 11:33:18
Днями під головуванням О.Коржака (на фото) – заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації відбулося засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій.

Крім членів комісії в її роботі прийняли участь уповноважений представник Державного комітету України у справах ветеранів в Івано-Франківський області, голови ветеранських громадських організацій, повідомляє Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

На засіданні підбито підсумки роботи обласної комісії у 2009 році та визначено основні напрямки роботи у 2010 році. Протягом року проведено значний обсяг робити щодо уточнення інформації про осіб, які загинули під час звільнення області від окупантів, встановлення місць їх поховання та створення реєстру поховань із встановленими на них надгробками, меморіальними спорудами та іншими пам'ятниками на території області. На цей час до реєстру занесені відомості щодо 180 місць, де поховані понад 14 тисяч громадян які стали жертвами війни та політичних репресій. Робота комісії продовжиться до встановлення всіх досі невідомих поховань жертв війни та політичних репресій, їх належного впорядкування, збереження та утримання, а також поховання останків осіб, знайдених під час пошукових робіт.

Учасники засідання наголошували на необхідності більш тісної взаємодії з Державною міжвідомчою комісією у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, іншими компетентними органами та громадськими організаціями з питань пошуку та впорядкування військових поховань, проведення історично-архівних досліджень і польових експедиційних пошукових робіт у 2010 році.

Голова комісії доручив підготувати і направити пропозиції до Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій щодо фінансування з державного бюджету заходів в області на 2010 рік передбачених Комплексною програмою пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій. Обласна рада завершує розгляд обласної Програми пошуку та перепоховання жертв репресій тоталітарних режимів на 2010-2011 роки, де передбачено виділення коштів з обласного бюджету на проведення практичних заходів.

Обговорити на форумі