друкувати


До Івано-Франківська прибув вогонь миру із Вифлеєму (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-28 05:48:57
27 грудня відбулась урочиста передача Вифлеємського вогню миру громаді міста Івано-Франківськ. Вогонь привезли до міста пластуни, представники Пласту — Національної скаутської організації України. Після спільної молитви з духовенством Катедрального Собору УГКЦ пластуни запалили свічки та лампадки присутніх Вогнем з Вифлеєму.



До України Вогонь потрапив одинадцятий раз, коли 15 грудня 2009 року на митному переході "Рава-Руська" пластуни Львова та Івано-Франківська отримали його від польських скаутів — "харцерів". До того часу Вогонь пройшов шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, а тепер світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейняла й Україна.

Проведення акції в Україні благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Вперше у церемонії передачі Вогню для представників Європи участь взяли і представники України.

Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового. Тому пластуни по всій Україні дарують Вогонь як символ тепла, миру і сподівання дитячим будинкам, сиротинцям, притулкам, лікарням, одиноким людям, усім тим, хто потребує підтримки та хоче відчути тепло Вифлеємської зірки. Цим Вогнем з Вифлеєму всі бажаючі запалять свічки на Святу Вечерю.

Усю інформацію про Вифлеємський вогонь миру можна знайти на www.vohon.plast.org.ua

Фото М.Мацюка
Обговорити на форумі