друкувати


В Україні кількість жертв грипу та ГРВІ зросла до 633 осіб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-28 02:41:00
В Україні за останню добу від грипу та ГРВІ померли 8 людей. Всього станом на 28 грудня кількість смертей від грипу і ГРВІ збільшилася до 633 людей, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

За даними відомства, всього в країні відзначено 3 млн 538 тис. 903 випадки захворювання, при цьому за останню добу захворіли 15 тис. 946 людей, повідомляє РБК-Украина.

Як повідомлялося раніше, епідемією грипу і ОРВІ охоплено 22 регіони України. Чверть учбових закладів по всій країні закриті на карантин. Найскладніша ситуація - в Донецькій області, а також - в Дніпропетровській і Кіровоградській.

Напередодні стало відомо, що під час епідемії грипу Україна уклала угоди з провідними країнами світу на постачання медичного обладнання на 1 млрд 100 млн дол. під гарантії уряду. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко під час зустрічі з колективом Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.Мечникова. Вона зазначила, що Україна уклала контракти на закупівлю медичного обладнання із США, Канадою, Австрією та Китаєм. «Ми визначили в світі найкращих виробників медичного обладнання і медичної апаратури і домовились з цими країнами, що ми будуємо модель таким чином: складаємо специфікацію разом з усіма лікувальними закладами, яка є невідкладною, необхідною і достатньою, по-друге, укладаємо з виробниками угоди, а по-третє, ми звертаємось до «Ексімбанку» кожної країни, щоб під повну нашу потребу, під гарантії уряду вони фінансували своїх виробників, ми отримували товарний кредит і потім ми можемо довгостроково до 40 років розраховуватись з бюджету», - сказала прем'єр. Вона відзначила, що Україна уклала контракт з Китаєм на закупівлю 3 тис. машин швидкої допомоги. За словами прем'єра, впродовж 2 років будуть переоснащені лікарні та поліклініки в Україні.

Нагадаємо, 22 грудня ц.р. Президент України Віктор Ющенко підписав закон № 1758-VI «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» щодо фінансування заходів по боротьбі з епідемією грипу». 15 грудня ц.р. український парламент виділив на боротьбу з епідемією грипу 608 млн грн.

Мінохоронздоров'я раніше прогнозувало, що друга хвиля епідемії грипу може початися в січні 2010 р., а третя - приблизно на початку весни.

30 жовтня 2009 р. Міністерство охорони здоров'я голосило епідемію грипу в Україні. У зв'язку з цим у ряді регіонів тимчасово був введений карантин.

Відзначимо, що кількість померлих від грипу А (H1N1) у світі склала 11 тис. 516 осіб. Такі дані надала раніше Всесвітня організація охорони (ВООЗ) здоров'я станом на 18 грудня 2009 р. Згідно звіту, активність вірусу йде на спад в тих регіонах, де він був виявлений раніше. Всього вірус грипу А (H1N1) підтверджений більш ніж в 208 країнах.

Обговорити на форумі