друкувати


Йозефа Блаттера підозрюють у корупції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-28 02:34:12
Президент ФІФА Йозеф Блаттер допоміг виграти тендер на продаж квитків чемпіонату світу-2010 компанії, співвласником якої є його племінник, Філіп Блаттер.

45-річний Філіп Блаттер є президентом і виконавчим директором спортивної маркетингової групи Infront Sports and Media, а також власником частини акцій компанії MATCH Hospitality, якій дістався контракт на продаж квитків завдяки рішенню виконавчого комітету ФІФА. Від продажу квитків на ЧС ця фірма, яка базується в швейцарському Цюріху, отримає 342 млн фунтів стерлінгів, якщо продасть всі 380 тис квитків. До листопада 2008 року компанія вже заробила 72 млн, повідомляє ТСН.

"За таких обставин Йозеф Блаттер має оголосити про свій інтерес і вийти з процесу задля повної прозорості, - прокоментував прес-аташе фірми Lib Dem Дон Фостер. - Контракт повинна отримувати найкраща фірма і такої ситуації, коли родичі отримують для себе вигоду, бути не повинно".

"При такому солідному та коштовному контракті повинна бути повна прозорість", - заявив Кевін Майлс з Федерації футбольних уболівальників.

У ФІФА спростовують можливість допомоги голови ФІФА своєму родичу: "Рішення доручити права на продаж квитків компанії MATCH було ухвалене в результаті тендеру всією організацією ФІФА. Права передані найкращому кандидату", - сказала представниця ФІФА Деліа Фішер.

Обговорити на форумі