друкувати


Прийнято Резолюцію ІІ-го Форуму Місцевого Розвитку Коломийського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-28 12:25:49
З метою обговорення ключових питань впровадження Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" за участю голів Коломийської районної державної адміністрації Михайла Вінтоняка, районної ради Дмитра Неміша, членів координаційного комітету Форуму місцевого розвитку Коломийського району, начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації, голів вибраних сільських рад пілотних громад, керівників організацій громад, керівників об'єктів, асистентів проекту МРГ Івано-Франківського Ресурсного центру громад, контактних осіб від району, сільських, селищних голів, представників засобів масової інформації відбувся Форум місцевого розвитку в рамках проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Запрошених привітали керівники району. Участь у Форумі взяв головний спеціаліст відділу інвестиційної діяльності обласної державної адміністрації Михайло Листван, який наголосив на необхідності в подальшій участі в конкурсі наступного року, адже громади сіл зрозуміли ефективність і значущість проекту.

Представники Форуму заслухали керівників громад про плани розвитку та перспективи. Прийнято резолюцію ІІ-го Форуму Місцевого Розвитку Коломийського району: Заслухавши виступи учасників Проекту про хід реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (СВА), Форум відмічає, що на сьогоднішній день Проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в 4 громадах району досяг завершального етапу. Зокрема, громада с.Пилипи вже отримали ІІІ транш коштів Представництва ООН в Україні.

Завершено роботи по мікропроектах та підготовлено документи на ІІІ транш донорських коштів в громадах сіл Отинія, Голосків, Рунгури. З метою проведення дооцінки основних засобів та взяття об’єктів на баланс проведено сесію Пилипівської сільської ради, з 28 по 30 грудня 2009 року відбудуться такі сесії в Отинії, Голоскові, Рунгурах. Громада села Жукотин отримала тільки І транш коштів ООН, затримка в підготовці документів виникла по вині підрядної організації "Шана М".

Слід відмітити також, що спільним рішенням комісія по відбору 09.10.2009 року для впровадження в районі ІІ етапу Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" обрала Дебеславцівську сільську раду. 28 жовтня 2009 року проведено робочу поїздку (перший діалог з громадою с.Залуччя) з метою презентації даного Проекту в Дебеславцівській сільській раді. Для громад-учасників ІІ етапу Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" Коломийського та Снятинського районів 01.12.2009 року в Коломийській райдержадміністрації проведено два навчальні тренінги. З метою визначення основних проблем громади та формування функціональних груп для подальшої підготовки мікропроектів 10.12.2009 року проведено другий діалог з громадою с.Залуччя. Заслухавши інформацію керівника організації громади с.Залуччя про плани розвитку громади, Форум відмічає, що проблеми, обрані громадами, а саме "Енергозберігаючі заходи освітнього закладу с. Залуччя" (Заміна опалення та вікон) для співфінансування районною владою та проектом є першочерговими для вирішення.

Разом з тим Форум зауважує, що недостатньо проводиться організаційна робота щодо підготовки документації на отримання ІІ траншу коштів Проекту СВА громадою с.Жукотин. Зокрема, на сьогоднішній день документи на отримання ІІ траншу громадою не подано, вони знаходяться на доопрацюванні в громаді у зв’язку з відсутністю акту виконаних робіт за І транш коштів відповідно до вимог Проекту.

Виходячи з вищенаведеного, Форум вважає за доцільне:

1. Інформацію учасників Проекту про хід реалізації Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (СВА) прийняти до відома.

2. Схвалити план місцевого розвитку громади села Залуччя та рекомендувати обласній державній адміністрації включити їх до регіонального плану на 2010 рік.

3. Голові громадської організації "Асоціація соціально-економічного розвитку села Жукотин" до 27.12.2009р. представити акт звірки виконаних робіт за І транш коштів та подати документи для отримання ІІ траншу коштів ООН.

4. Головам громадських організацій до 27.12.2009 року подати документи для отримання третього траншу ПРООН відповідно до вимог Проекту.

5. Селищному голові с-ща Отинія, сільським головам с. Голосків, Рунгури рекомендувати провести сесії селищної та сільських рад, на яких заслухати звіти керівників організацій громад та створити комісії з питань взяття об’єктів на баланс.

6. Організації громади села Залуччя розпочати роботи щодо підготовки мікропроектної пропозиції.

7. Відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури райдержадміністрації (М.Костюк) надати методичну допомогу громаді с. Залуччя щодо підготовки мікропроектної документації.

8. Контактній особі від райдержадміністрації (Н.Корженко) здійснювати координацію роботи щодо забезпечення ефективного впровадження Проекту в районі.

9. Контроль за виконанням даної резолюції покласти на координаційний комітет Форуму місцевого розвитку Коломийського району.

Обговорити на форумі