друкувати


Буковинські матері-героїні перекрили міжнародну автотрасу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 05:09:55
Учасники акції протесту вимагають від уряду негайно виплатити матерям-героїням кількамісячну заборгованість матеріальної допомоги.

На Буковині, біля села Стерче (неподалік КПП "Порубне" на українсько-румунському кордоні), близько 100 жителів Глибоцького району перекрили міжнародну автотрасу на Румунію з вимогами виплати матерям-героїням соціальної допомоги за декілька місяців.

В акції протесту також беруть участь самі матері-героїні. На даний час на трасі утворилась великі затори.

Учасники акції протесту вимагають від уряду негайно виплатити матерям-героїням кількамісячну заборгованість матеріальної допомоги. Вони заявляють, що в інших районах ці кошти вже виплачені.

Вони також вимагають, щоб до них негайно прибув голова Чернівецької облдержадміністрації Володимир Куліш, інші високопосадовці краю, і пояснили, чому склалася така ситуація з соціальними виплатами.

За словами людей, якщо вони не отримають гарантій виплат найближчим часом заборгованих коштів, то акцію оголосять безстроковою, і не виключають, що вимагатимуть відставки Кабміну.

Нагадаємо, українські вчителі повертають свої гроші через Європейський суд з прав людини. Суд у Страсбурзі задовольнив вимогу львівських педагогів щодо виплати боргу на оздоровлення та за вислугу років.

До Європейського суду звернулися 62 вчителі з Львівщини, але практично половина з них в силу різних обставин відмовилася від процесу, розповів голова Конфедерації вільних профспілок Львівщини Андрій Соколов. Основна причина – це погрози, залякування та психологічний тиск, а кількох освітян змусили написати письмові заяви про відмову, каже Соколов: "Ми повідомили про методи впливу на вчителів до Європейського суду, і про те, що заяви взято під тиском. Суд прийняв нашу аргументацію".

Обговорити на форумі