друкувати


На Прикарпатті затримано серійних убивць

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 04:01:42
Місцеві правоохоронці затримали п’ятьох підозрюваних у серії вбивств, вчинених у різних регіонах України.

Їхній чорний слід з’явився, ще минулого року, коли у селі Тулукові Снятинського району на Івано-Франківщині було вбито літню жінку. "Свого часу нещасна працювала керівником великого агроформування, отож підозрювані припускали, що у неї водяться грошики,--розповідає підполковник Ігор Баб’юк, начальник кримінального розшуку Прикарпаття.—Тоді це вбивство не було розкрито. Аж раптом протягом кількох днів було скоєно ще два злочини. Цього разу знову було вбито кількох мешканців Прикарпаття поважного віку".

Так позбувся життя 80-річний дідусь, який зичив односельцям гроші, не вимагаючи відсотків. А також було здійснено напад на родину трьох жінок у селі Микуличин. У всіх випадках до жертв нападу вривалися у будинки, зв’язували безпомічних літніх людей, вимагаючи, аби ті сказали, де заховали гроші, а потім забивали насмерть ногами.

"За кілька днів після цьогорічних вбивств підозрюваних знайшли в одному з райцентрів Київської області, - додає майор Олександр Бойчук, заступник начальника слідчого управління УМВС в Івано-Франківській області. - Вони заплутали слід тим, що вдома говорили, начебто їдуть на сезонні роботи. Тим часом скоювали "сезонні вбивства".

Серед підозрюваних один попередньо судимий 50-річний чоловік, який збирав інформацію про літніх людей, у яких начебто могли водитися грошики. Проте ціна їхнього життя дорівнювала кільком сотням гривень. За такі кошти зловмисники навіть до Києва доїхати не могли. Інші четверо — молоді люди. Наразі, за словами правоохоронців перевіряється причетність групи до скоєння понад 10 злочинів у різних областях країни. "Сезонникам" можуть дати від семи до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, "Експрес"
Обговорити на форумі