друкувати


"Добродія Калуська" виграла грант на 30 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-25 03:22:01
З ініціативи Центру соціальних служб для сім’ї дітей і молоді міської ради у Калуші створено заклад соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями "Добродія Калуська". Впродовж 2009 року ЦСССДМ спільно з комунальним закладом "Добродія Калуська" було підготовлено п’ять проектів на здобуття грантової підтримки від різних міжнародних благодійних фондів. І результат є: один із них переміг.

На жаль, усі фонди, як правило, висувають умову повної готовності приміщення для роботи закладу. Виділене міською радою приміщення загальною площею 190 кв.м потребує капітального ремонту. На даний час встановлено пластикові вікна та вхідні двері, необхідний внутрішній ремонт. Коштів у міському бюджеті, який до того ж не отримує дотацій, у цей складний час катастрофічно не вистачає. Центром і "Добродією Калуською" проведено ряд заходів, направлених на збір коштів для проведення ремонту приміщення. Зокрема, благодійний бал за участю Ірині Мерлені та камерного оркестру "Cantabile". При сприянні управління освіти міської ради до Міжнародного дня інвалідів у школах міста проводився збір коштів. Також залучено фінансову допомогу (з нагоди Дня святого Миколая) від православної церкви.

Приємною звісткою стало повідомлення про перемогу КЗ "Добродія Калуська" в ІV Всеукраїнському конкурсі надання грантів центрам і установам, які надають лікувально-реабілітаційні послуги дітям з діагнозом ДЦП. Конкурс відбувся в рамках спільної програми "Радість дитинства – вільні рухи" Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" та компанії "ТНК-ВР Комерс". Проект "Добродія Калуська" за рівні можливості" був підготовлений за підтримки ЦСССДМ й передбачав забезпечення закладу обладнанням для лікувальної фізкультури та реабілітації на загальну суму 30 000 грн. 15 грудня в Президент-готелі в Києві відбулося урочисте вручення дипломів переможцям. Нагороди вручала Голова Наглядової Ради Фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко. Загалом участь конкурсі взяло 77 організацій і установ з різних областей України. Переможцями стали 9 учасників.

Автор: Галина ДИДИЧ, директор ЦСССДМ Калуської міської ради, "Дзвони Підгір’я"
Обговорити на форумі