друкувати


Завершила свою роботу 44 сесія 5 скликання Коломийської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-24 05:25:54
Сьогодні було скликано позачергову сесію міської ради, на якій розглянули деякі важливі питання. Зокрема, ще раз, і мабуть, востаннє уточняли бюджет на цей рік, якого вже по суті нема; затвердили категорії громадян, яким будуть надані пільги у вигляді зменшення квартплати в наступному році.

Крім того, на сесії заслухали ряд депутатських звернень та запитів. Ігор Свідзінський вніс запит на розгляд сесією про те, щоб колективу "Покуття", який щойно повернувся з тріумфом з Бразилії, присвоїти статус академічного.

Якщо на минулому пленарному засіданні гостро критикували роботу земельної комісії, то сьогодні не було кому виставити претензії, голова комісії не з’явився. Всі земельні питання в одну мить відпали. Серед них було і питання землі, на якій має колись стояти сміттєпереробний завод, будівництво якого почнеться на початку 2010 року.

Для комунальної служби міста Коломиї зима знову прийшла несподівано в грудні, тому що тротуари абсолютно нерозчищені. Таке звернення вніс Ігор Горецький, який наголосив на тому, що стан пішохідних доріжок несе пряму загрозу життю та здоров’ю громадян. Важко з цим не погодитися, пройшовшись по сніговій каші. Ще раз стає зрозумілим, що двірників в місті-таки катастрофічно бракує, а грошей в бюджеті ще більше бракує. Михайло Білоус попросив всіх підприємців очистити доріжки, що прилягають до установ, фірм, магазинів тощо. Це врешті-решт є їхнім обов’язком згідно з документу міської ради про благоустрій міста.

Наприкінці засідання було внесено проект рішення про стан розгляду депутатських запитів, за який проголосували без проблем. Родзинкою 44 сесії 3 пленарного засідання стало питання про узаконення беззаконня в місті або про ринкові збори поза визначеною ринковою зоною. За законом України торгівля дозволена лише на ринках, а Ганна Риндич пропонувала проголосувати депутатам, щоб дозволити торгувати на прилеглих до ринку територіях (які можуть і до ратуші сягнути). Таким чином в місті є санкціонованою стихійна торгівля. Якщо ж не проголосувати за збір коштів в продавців, які реалізовують продукти де заманеться, то їх стане ще більше, бо платити на вулиці взагалі не доведеться. Навколо такої дилеми розгорілася полеміка і депутати гідно з неї вийшли, запропонувавши зробити плату поза ринком в 2 рази вищою, ніж в ринку. В такому випадку людина кілька раз подумає перш, ніж розкласти на вулиці на землі свою продукцію.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі