друкувати


Хто з депутатів зайвий?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-24 04:49:48
Перед новорічними святами бюджетна сфера Івано-Франківська під загрозою. Без коштів можуть залишитися чимало підприємств та працівників. Усе це через депутатські непорозуміння.

На черговій сесії міськради, яка ще розпочалася в листопаді знову скандал. Депутатів забагато. Нагадаємо, що кілька місяців тому суд поновив депутатські повноваження Івана Онуцького якого рішенням з’їзду НСНУ виключили з депутатів. Наразі міські обранці не хотіли працювати, бо і так усі їхні рішення згодом можуть бути оскаржені в суді як не чинні. Власне, через "зайвого депутата".

І хоча перед сесією відбулася погоджувальна рада, проте ні до чого так і не домовилися. Представники фракції партії Регіонів кажуть, що міському голові добре керувати в ручному режимі. Зрештою про який бюджет може йти мова, коли немає бюджету в державі. Рішуче налаштована і фракція БЮТ. Її учасники вимагали присутності міського прокурора. "Як він скаже, так і буде, бо ми поважаємо та шануємо закон", - заявив голова фракції БЮТ в міськраді Роман Бачкур.

Незабаром прийшов і сам прокурор, Володимир Янко. Він порадив зібрати територіально-виборчу комісію, на якій має бути вирішено, хто з міських обранців має скласти повноваження, аби Іван Онуцький міг повноцінно виконувати свої депутатські обов’язки. Дехто запропонував, аби повноваження склав голова фракції "Наша Україна" Михайло Івасютин, який "заварив кашу з виключенням Онуцького".

Той же заявив, що останнє слово таки за ТВК. Хоча сама комісія є неукомлектованою. Отож депутати спочатку мають затвердити нових членів формування, а тільки потім буде вирішено хто з депутатів фракції "Наша Україна" має припинити діяльність.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі