друкувати


"Карпатська зима": За матеріалами перевірок застосовано штрафних санкцій на суму 249,2 тис. грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-23 03:51:36
З метою запобігання фактів порушення порядку торгівлі, працівниками ДПІ в Косівському районі здійснюється постійний контроль за суб'єктами господарювання сфери торгівлі, громадського харчування та послуг.

Протягом січня-листопада 2009 року в Косівському районі проведено 137 перевірок щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій у сфері готівкового та безготівкового обігу СГД, при цьому у всіх випадках встановлено порушення, за матеріалами перевірок застосовано штрафних санкцій на загальну суму 249,2 тис. грн, повідомляє ДПІ в Косівському районі.

Найбільш типовими порушеннями, що виявляються в ході проведення перевірок, є порушення порядку проведення розрахунків (не проведення розрахункової операції через реєстратор розрахункових операцій, незастосування при розрахунках розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій та незабезпечення відповідності сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів за звітом РРО чи виписаними РК з початку робочого дня).

Крім того, працівниками оперативного контролю ДПІ в Косівському районі в рамках регіональної програми "Карпатська зима" в листопаді-грудні 2009 року проведено перевірки чотирьох суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері туристичного бізнесу. В результаті виявлені порушення обліку готівкових розрахунків. Штрафні санкції склали 4,3 тис.грн. Згадані суми повністю сплачені до бюджету.

Обговорити на форумі