друкувати


Перевірки на карпатських курортах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-22 04:04:56
На "Буковелі" розпочався новий гірськолижний сезон. Попередньо було обстежено і випробувано підвісні пасажирські канатні дороги та буксирні витяги, що належать товариству з обмеженою відповідальністю "Скорзонера".

Як повідомляє керівник прес-служби Держгірпромнагляду в області Сергій Лизанчук, цьому курортному містечку, розташованому в лоні Карпат, належить 35 канатних доріг та 280 км трас для катання на лижах, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

За своєю обширністю він входить у двадцятку найбільших і найпопулярніших гірськолижних курортів світу і вже найближчим часом планує приймати близько 30 тис. гостей щороку. А це посилює його відповідальність за надійність і безпеку роботи всього технічного обладнання.

Ще в жовтні цього року КМ України за ініціативи Держгірпромнагляду затвердив Технічний регламент пасажирських канатних доріг, розроблений з урахуванням вимог директиви Європарламенту і Ради Європи. Він набуде чинності та стане обов’язковим до виконання у 2013 році. За цей час власники доріг та виробники обладнання мають належно підготуватися до відповідних змін і не лише забезпечити, а й гарантувати безпечний відпочинок туристів на гірськолижних курортах України.

Обговорити на форумі