друкувати


Бійтеся переохолодження, прикарпатці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-22 02:48:35
Внаслідок переохолодження помер у власній оселі 45-літній мешканець села Старі Кути Косівського району. Того ж дня до Коломийської ЦРЛ з діагнозом "переохолодження організму" було госпіталізовано 61-літнього місцевого жителя. Наразі, як констатують медики, стан потерпілого середньої важкості.

Загалом упродовж 2009 в холодну пору року на території Івано-Франківщини внаслідок переохолодження загинуло 16 осіб, ще семеро зазнали травм і потребували медичного лікування, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Як констатують медики, з настанням зимового періоду щорічно в області мають місце випадки травмування та загибелі людей внаслідок переохолодження організму.

Як свідчать факти, до групи ризику насамперед належать особи, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. На жаль, побутує думка, що алкоголь зігріває, але насправді вживання алкоголю сприяє розширенню судин та призводить до втрати тепла, що в свою чергу і викликає швидке замерзання.

У зв’язку з різким похолоданням та прогнозами синоптиків щодо складних погодних умов МНС звертається до громадян із проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб уберегти себе і своїх близьких від переохолодження та обмороження. В першу чергу уникайте довготривалого перебування на вулиці у холодну вітряну погоду та при різкому зниженні температури повітря. А якщо все-таки у вас виникне потреба вийти на вулицю, то обов’язково ретельно підберіть відповідний одяг. Будьте обережними, бережіть своє здоров’я.

Обговорити на форумі