друкувати


Пенсійний фонд інформує: З нового року — нова звітність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-18 02:28:13
До відома бухгалтерів усіх установ, підприємств і організацій району: з 1 січня 2010 року подання пенсійної звітності відбуватиметься відповідно до нового Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування органам Пенсійного фонду України, який затверджено постановою правління ПФУ від 05.11.2009 р. №26-1.

Суб’єктами господарювання та фізичними особами до органів Пенсійного фонду України подається два типи звітності. Перший містить дані про розрахунки сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті. Другий — індивідуальні відомості про застрахованих осіб до системи персоніфікованого обліку. Обидва типи звітів базуються на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу), грошового забезпечення та на які відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (із змінами) нараховуються страхові внески. Єдиний звіт включає повну та актуальну інформацію про суми заробітної плати (грошового забезпечення, доходу) застрахованих осіб до системи персоніфікованого обліку відомостей та суми нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. В разі неподання однієї із необхідних таблиць звіт не приймається. Звіт подається роботодавцями та фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення базового звітного періоду, яким є календарний місяць.

Інформацію та роз’яснення можна отримати в управлінні Пенсійного фонду України за місцем реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності та на веб-сайтах ПФУ: www.pfu.gov.ua; інформаційного центру ПФУ: www.spov.com.ua; в контакт-центрі ПФУ: 08005037530 (робочі дні з 8.00 до 20.00; субота з 8.00 до 14.00).

Автор: Ярослав ТОДОРІВ, начальник управління ПФУ в Коломийському районі
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі