друкувати


Громадський Форум закликає молодь бути активною

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-12-17 02:59:43
Потягом вересня 2009 – січня 2010 року "Громадський Форум Івано-Франківська" за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні втілює в життя проект "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР". Фінальна зустріч студентських команд, яка відбулася вчора (16.12.2009), стала заключним етапом проекту. Теми які дебатувалися – це питання переважно пов’язані з президентськими виборами, повноваженнями президента та актуальні проблеми, які існують в українському суспільстві.

В сучасному світі молодь є найбільш активним елементом громадянського суспільства, провідником нових ідей. Безпосередньо здійснюючи усвідомлений вибір, беручи участь в тих чи інших формах громадського життя, молоде покоління може суттєво впливати на політичне життя українського суспільства. Саме тому, головним завданням проекту "МОЛОДЬ МАЄ ВИБІР" є активізація молоді до використання свого права на голос та права на вибір влади. Сьогоднішня молодь – достатньо розумна та талановита для того, аби змінити цю країну на краще. Наше завдання – дати можливість молодим людям реалізувати свій потенціал та сприяти у їх прагненні до змін.

"Громадський Форум Івано-Франківська" обрав таку форму дискусії як дебати невипадково, Вони є надзвичайно демократичним видом обміну думками, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах дає студентам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Обов'язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи "за" чи "проти". Гру оцінювали висококваліфіковані судді, які визначили переможця в раунді, а потім і в турнірі. Дебатний турнір завершився з таким результатом:

1 місце – команда "Молодь за Зміни": (Дубас Ярослав, Риб’янська Ірина).

2 місце – команда Молодіжний союз "Наша Україна": (Пролорензо Андрій, Палійчук Олександр, Лихогляд Таїса).

3 місце – команда "Мафія": (Касьянчук Олег, Василишин Костянтин, Стефанів Володимир).

4 місце – команда "Опозиційна Молодь": (Гнатів Богдан, Андріїв Роман).

Найкращим спікером визнано гравця команди "Молодь за зміни" – Риб’янську Ірину.

Відзначимо, що це далеко не перша молодіжна акція, яка проводиться за ініціативи Громадського Форуму. Організація вже тривалий час працює над реалізацією динамічних молодіжних проектів, які відволікають молодих людей від шкідливих звичок, дають поштовх до самореалізації та позитивно впливають на їхню політичну культуру. Успішний приклад втілення в життя Парламентських дебатів, Студентської Республіки, футбольних турнірів та конкурсу Студент Року, тільки підтверджують актуальність і необхідність молодіжного напрямку роботи організації.

Проект здійснюється за підтримки фонду розвитку українських ЗМІ посольства США в Україні.

Обговорити на форумі